Homeopátia, a szelíd gyógymód

Nyomtatás


A homeopátia az orvostudomány egyik ága. A nem hagyományos gyógymódok közé tartozó gyógyszeres, regulációs terápia, melynek a XXI. századi orvoslásban kiemelkedő szerep jut.

A klinikai homeopátia gazdag gyógyszerkincsből (a ma ismert több mint 4000 féle gyógyszerből)  gazdálkodik.

Mind akut, mind krónikus betegségeknél igen hatékonyan lehet alkalmazni.

Az első vizsgálat alkalmával a klinikai szemléletű homeopátiás orvos meghatározza a beteg alkati szerét és e mellé tüneti szereket is javasol.

 

Miben különbözik a homeopátia a hagyományos orvoslástól?

A hagyományos, más néven akadémikus orvoslás, vagy allopátia arra épít, hogy az emberek, mint fizikai lények, alapjában véve egyformák. Ezért a gyógyszerfelírást diagnózisra alapítja, és terápiás sémákban gondolkodik.

A homeopátia az embert testi-lelki-szellemi egységnek tekinti. Arra épít, hogy emiatt az egyes ember betegségtüneteinek összessége őrá jellemző lesz. Ennek értelmében az azonos diagnózissal jelentkező páciensek tünetképe különböző lehet. Így a homeopata a páciens számára mindig az ő tüneteinek megfelelően, individuálisan választ homeopátiás szert.

A homeopátia egyénre szabott. 

Mire jó a homeopátia?

A homeopátia önálló és kiegészítő gyógymódként is használható: megelőzésre, akut és krónikus betegségek gyógyítására, betegséghajlamok enyhítésére. Alkalmazási területe igen sokrétű.

Mire nem használható a homeopátia?

Hiányállapotok kezelésére (pl. vitamin- ásványi anyag-, hormon hiány), műtétek helyett, intenzív terápia helyett, a szervezet szélsőséges kimerülési állapotaiban.

A felsorolt helyzetekben azonban mégis szóba jön kiegészítő gyógymódként, segítve a bevitt hiányzó anyagok felszívódását, beépülését, a műtétek és intenzív terápia utáni gyorsabb lábadozást.

Miben különbözik a homeopátiás kezelés a hagyományos gyógyszeres kezeléstől?

A homeopátiás szerek természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredet) speciális eljárással készülnek. Az orvos a gyógyszert egyénre szabottan, az ún. hasonlósági szabály (simile elv) alapján, igen részletes kórelőzményfelvétele után választja ki betege számára, a több mint 4000-féle homeopátiás szer közül. A gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, valamint a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

 

Kiknek adható homeopátiás szer? ( >> Alkalmazás )

A homeopátia biztonságos gyógymód. Így olyan esetekben is alkalmazható, amikor erősen meggondolandó a mellékhatásokkal rendelkező kémiai szerek adása. Tehát várandósság alatt, szülés támogatására, szoptatás idején, csecsemőknek, időseknek is bátran adagolhatunk homeopátiás gyógyszereket. A homeopátiás szerek adásának a szervezet reakcióképtelensége szabhat határt. Szélsőségesen kimerült, a szerekre reagálni nem tudó, vagy már visszafordíthatatlan szervi elváltozásoktól szenvedő páciensek esetében, hiányállapotoknál a homeopátia kiegészítő terápiaként jön szóba. Ugyanez a helyzet, ha műtétre vagy intenzív ellátásra van szükség. A szakma szabályainak betartásával, a páciens problémájának, állapotának figyelembe vétele mellett a homeopátia szinte mindig alkalmazható önálló vagy kiegészítő kezelésként 

Hogyan fejti ki hatását a homeopátiás gyógyszer?

Regulációs – szabályozó – jellegét az adja, hogy a homeopatikumok által a szervezettel közölt információ hatására a szervezetben meglévő – csak valamilyen okból gátolt – öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek. 

A szakma szabályainak betartása mellett alkalmazva mellékhatása nincs, így veszély nélkül alkalmazható embereken és állatokon, gyermekeknél és időseknél, várandós és szoptatós anyáknál egyaránt.

 

Van-e mellékhatása a homeopátiás szereknek?

Abból adódóan, hogy mai tudásunk szerint a homeopátia informatikai-energetikai gyógymód, egyértelműen állítható, hogy a szakma szabályainak betartása mellett, nem rendelkezik mellékhatásokkal.

 

Ha bármilyen további kérdése lenne a homeopátiáról, kérjük írja meg nekünk!

Vagy kérjen előjegyzést  e-mailben vagy telefonon:

Dr.Kurucz Anikó 06-30-381-4323
Dr.Kurucz Edina 06-20-472-5238

 

 

2011. Homeopátia- és Allergia Centrum, 2012.
By Free joomla 1.7 Templates, buy professional virtual hosting